בית במעלה החמישה Toggle

הפרוייקט הזה התחיל בבניה מרוכזת. קיבוץ מעלה החמישה פתח את שעריו בפני מצטרפים חדשים, משפחות צעירות שתצטרפנה כחברות בקיבוץ.

דנה ויניב נרשמו לפרוייקט כשהבתים מתוכננים לפי דגמים קבועים שבחר הקיבוץ והם יכלו לבחור מתוך דגמים מוכתבים מראש.  כמו בסיפור הילדים: המקום היה נאה בעיניהם, השכנים היו נאים בעיניהם, אבל הדירה……

ואז פנו אלי, על מנת לשדרג את פנים הבית, לשנות את התכנון הפנימי שלו וגם ללוותם בתהליך העיצוב הסופי שלו. מילת המפתח היתה: אחסון! אחסון! אחסון! (כן, אני יודעת שזה שלוש מילים).

זאת התכנית המקורית של הדגם: אשל 122 מ”ר

Capture

בית בקיבוץ: תכנית מקורית של הפרוייקט

זאת התכנית, כפי שבוצעה בסוף:

taubin plan

אדריכלות פנים התבטאה בכך, שהגדלנו את הסלון, יצרנו מבואה לבית, על מנת לאפשר אחסון ושמירה על סדר, ואחדנו את הפונקציה של שירותי אורחים, חדר רחצה של הילדים ופינת כביסה. כך התקבל חלל אחד מרווח, שעונה על כל הצרכים והדרישות אך מרגיש גדול.

IMG_1767_ps

IMG_1925_ps

IMG_1773_ps

IMG_2006_ps

IMG_1839_ps

פינת עבודה בסלון ויחידת המדיה: כל המכשירים חבויים בארונית שמעל עמדת המחשב הנייד

לכוון הפרוזדור ספריה, שבארונית התחתונה שלה, חבויה מערכת החלוקה של החימום התת רצפתי

IMG_1820_ps

IMG_1863_ps

המבואה והמטבח

IMG_1793_ps

IMG_1893_ps

IMG_1797_ps

יציאה מהמטבח ישירות לדק בחוץ

IMG_1812_ps

מעל האי, יחידה דקורטיבית לאחסון הכלים

IMG_1933_ps IMG_1940_ps

אביגיל סדרה את החדר בעצמה

אבל לפני כן, אמא דנה, צבעה במו ידיה את הקיר בתכלת, ואת הפרופיל בצהוב

IMG_1958_ps IMG_1972_ps IMG_1947_ps

אמבטיית ילדים משולבת עם איזור כביסה (והחתלה על השיש)

IMG_1994_ps

מקלחת הורים

animated

זאת מבואת הבית עם שפע אחסון. הארונית החבויה בקיר, מנצלת את פינת המטבח שאינה נגישה מהצד של המטבח.

כל הצילומים עד פה: רונן רוטפרב

ולבסוף, תמונה מיום הצילומים עם הצלם רונן, שנמצא ביותר ממקום אחד ….

2014-03-11_12-51-30_HDR

-2_thumb1

-3_thumb1IMG-20130615-WA0000_thumb3

תמונות מתהליך הבנייה

---_thumb1---_thumb11

 

ShutDown