בית ביד חנה Toggle

הבית של משפחת צפריר התחיל בחלום על בית עץ רומנטי וחמים. איריס ושלמה ידעו שהם רוצים בית מעץ, בגלל היתרונות האקלימיים שבו וגם בגלל האוירה הכפרית שהוא משרה. ליוויתי אותם כבר משלב חיפושי המגרש, עד שהחליטו לרכוש את המגרש ביד חנה. המגרש הפינתי שרכשו הוא בעל יתרון בכך שגובל רק בשני שכנים אך מצד שני קוי הבניין נגסו מהמגרש בשני כוונים. על מנת לנצל בצורה טובה את ההפניות הטבעיות, הוחלט לתכנן את הבית בצורת האות ר’ ולנצל על ידי כך את כווני השמש מבלי להחשיך את הבית על ידי פרגולות. הפאטיו הפנימי  פונה לכוון דרום-מזרח ומאחד את כל חללי הבית סביבו, והוא גדול מספיק לשני איזורים: איזור ישיבה ואיזור שלחן אוכל. בפינה המערבית של הבית, תכננו יחידה אוטונומית לבת, שכוללת מטבחון, חדר עבודה, לופט שינה וחדר רחצה. הבית מחופה בבריקים בחלקו ובלוחות עץ בשאר הכוונים. חלונות אנדרסן (תוצרת ארה”ב- מיובאים על ידי הקבלן), שומרים על אקלים פנימי גם בקיץ וגם בחורף על ידי זיגוג כפול.

המגרש לפני הבניה

View album

 

הדמיות עבודה

 

תכנית קרקע

התוצאה בית משפחה מרווח, מזמין וחמים, שהאישיות של בעליו קורנת ממנו.

כניסה לבית

כניסה לבית

Image_(1)

החלל הציבורי עם הגלריה

Image_(9)

מטבח

Image_(13)

מבט לכוון המטבח

Image_(10)

מטבח

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Image_20_thumb.jpg

חדר רחצה הורים

Image_21_thumb.jpg

חלון חדר רחצה

 

Image_(11)

 

 

Image_(9)

Image_(10)

Image_(13)

 

Image_(25)

קליניקה לרפואה סינית

Image_(26)

Image_(18)

חדר רחצה והלבשה בחלל אחד

Image_(7)

פאטיו פנימי

Image_(27)Image_(29)

 צילום: הגר דופלט

[rev_slider yadhana]

ShutDown